Goede voorzieningen voor senioren

Goede voorzieningen voor senioren

Désirée Meijsen

“Goud voor oud! Wat heb je nodig om in je eigen wijk 100 te worden? Volgens mij zijn dat andere meer geschikte woningen, zijn dat voorzieningen voor ouderen die zorg nodig hebben en goede zorg aan huis, maar ook een wijkcentrum en niet te vergeten ontspanningsmogelijkheden.”

In ons verkiezingsprogramma zeggen wij
onder meer het volgende over senioren in Ermelo:

• Steun ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, waar nodig met zorg. De VVD pleit daarom voor goede professionele zorg aan huis en stevige mantelzorgondersteuning.
  • De gemeente moet participatie van ouderen in het vrijwilligerswerk stimuleren.
  • Versterking van het op ouderen toegespitste aanbod van Ermelose sportverenigingen.
  • De buurtbus moet langs ouderenvoorzieningen rijden, zoals de woonserviceflat de Croonenburgh en de Dillenburg.
  • Ouderenadviseurs moeten met ouderen hun zorgbehoefte kunnen bespreken Voor minder mobiele ouderen moet huisbezoek van de ouderenadviseur mogelijk zijn.

Naar het volledige verkiezingsprogramma