Toekomst Sociale Werkvoorziening Noord-Veluwe

0 137

 

Toekomst Sociale Werkvoorziening Noord-Veluwe

Artikel voor Gemeentepagina Ermelo’s Weekblad 23 november 2016

 

Te behandelen in de Commissievergadering Samenleving & Maatschappij  30 november 2016

Geschreven door Désirée Meijsen, fractievoorzitter VVD Ermelo

17 november 2016

Op dit moment zijn er onderhandelingen gaande tussen de twee Sociale Werkvoorziening-bedrijven, Inclusief Groep en PROSON, en de gemeenten op de Noord-Veluwe over de voorgenomen samenvoeging tot één SW-bedrijf. Inclusief Groep is van de gemeente en PROSON is van Barthimeus.

De transformatie heeft nogal wat voeten in de aarde en is een ingewikkeld proces. Het voeren van goede gesprekken tussen de betrokken partijen is dan ook van groot belang.

Gestreefd wordt – in het kader van de Participatiewet – om te komen tot een toekomstbestendige situatie waarin zo veel mogelijk mensen aan de slag gaan in zo regulier mogelijk werk.
Om de transformatie te doen slagen, spelen veel aspecten een rol. Er moeten besluiten genomen worden over bijvoorbeeld de huisvesting (wat doen we met de gebouwen: huren of kopen), de financiën (Rijkssubsidie neemt af, hoe voorkomen we tekorten), de rol van de gemeenten (aandeelhouder c.q. opdrachtgever) en de SW-bedrijven, met het oog op de veranderende maatschappij en toekomstige ontwikkelingen, ook in het Sociaal Domein.

Tijdens de commissievergadering zullen we vragen stellen over de plannen inzake huisvesting, financiën, rol van de gemeenten, de bestuurlijk-juridische structuur en over monitoring en evaluatie.

Als Raadslid verdiep ik me in de materie door me goed in te lezen, maar ook door informatiebijeenkomsten bij te wonen en persoonlijk op werkbezoek te gaan bij één van de SW-bedrijven. Zo kunnen we in de Raadsvergadering in december 2016 een gedegen besluit nemen over het voorliggende Raadsvoorstel.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl