VVD Ermelo: meer aandacht voor Kunst en Cultuur

0 105

Persbericht

VVD Ermelo vindt dat kunst, erfgoed en cultuur van grote waarde zijn voor de samenleving. Cultuur stimuleert de creativiteit en creativiteit leidt tot innovatie. Cultuur in Ermelo is van en voor iedereen. De partij wil daarom dat de gemeente deel gaat nemen aan een landelijk initiatief: de Cultuurparticipatieprijs.

Bij de lijst van ingekomen stukken voor de Commissie Samenleving en Maatschappij van 11 april aanstaande zit een mail van het Platform Promotie Cultuurparticipatie. Dit bericht gaat over de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs, die eind juni wordt uitgereikt tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Deze prijs wordt uitgereikt aan de gemeente die zich het meest onderscheidt op het gebied van cultuurparticipatie. Met projecten, organisaties of initiatieven die een bijzondere of stimulerende rol vervullen in hun omgeving en die voortkomen uit het gemeentelijk beleid. Ook de gemeente Ermelo is uitgenodigd om mee te doen met de verkiezing van de cultuurparticipatieprijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden en het predicaat ‘Beste Cultuurparticipatie Gemeente van Nederland’.

VVD Ermelo vindt dat Cultuur iets is van ons allemaal. Het is geen voorrecht van een kleine groep mensen of een specifieke groep instellingen die op dit moment door de overheid gesubsidieerd wordt. De VVD fractie heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld of de gemeente Ermelo zich ook heeft aangemeld voor de Cultuurparticipatieprijs en welke projecten of initiatieven ze heeft aangedragen. De gemeente mag, zo stelt de VVD, meer haar best doen en ingaan op dit soort landelijke initiatieven. De fractie heeft aan het college gevraagd om vóór de commissie Samenleving & Maatschappij van aanstaande woensdag met een reactie te komen.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl