VVD-fractie overvallen door begrotingscijfers

0 131

De VVD-fractie is erg geschrokken van de gepresenteerde begrotingscijfers en de door het college voorgestelde verhoging van de OZB. De hoge begroting wordt veroorzaakt door een enorm ambitieniveau van het college, het hoge voorzieningenniveau in Ermelo en de maatregelen die het college komende jaren wil en moet uitvoeren. Het komt erop neer dat de gemeente meer geld wil uitgeven dan er in de kas zit.

Volgens de liberalen is het ambitieniveau van het college te hoog en moet de tering naar de nering gezet worden. Dat betekent eerst kijken of de uitgaven omlaag kunnen, voordat er gegrepen wordt naar het instrument van belastingverhoging. Kan het ambitieniveau op onderdelen naar beneden worden bijgesteld? Moeten alle projecten nu of kan er getemporiseerd worden? Welke besluiten zijn nog niet definitief genomen of kunnen worden teruggedraaid? Over een aantal van deze zaken moet de raad nog een besluit nemen.

VVD Ermelo prijst het dat het college transparant is in de cijfers. Daardoor kan de raad er volgens de VVD-fractie niet omheen dat er iets moet gebeuren. De inkomsten van de gemeente zijn beperkt en de gemeente heeft weinig mogelijkheden om deze te verhogen. Er zijn namelijk in eerdere raadsbesluiten al afspraken gemaakt over onderwerpen als de Forensenbelasting en Toeristenbelasting.

Een solide huishoudboekje is voor de VVD een kernwaarde. De liberalen blijven zich sterk maken om de laagst haalbare gemeentelijke lasten voor inwoners en ondernemers te realiseren. Doel is de eventueel noodzakelijke verhoging van OZB tot een minimum te beperken.

De VVD fractie gaat de begroting grondig bestuderen en nadenken over voorstellen om de gemeentelijke uitgaven naar beneden bij te stellen. Het is duidelijk dat de liberalen niet direct kiezen voor de makkelijkste weg van OZB verhoging. De begroting wordt in november door de gemeenteraad vastgesteld.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl