VVD inbreng is voor iedereen in Ermelo al voelbaar

0 106

De VVD Ermelo kwam na de verkiezingen met 2 zetels terug in de gemeenteraad van Ermelo. Verrassend snel komt daarna een coalitie tot stand, waarin Hans de Haan voor de VVD wethouder wordt. VVD fractievoorzitter Herma van der Weide-van ’t Hof blikt terug en vooruit: “Anders, beter en sterker, is ons liberale devies. Dat betekent transparantie in politieke en bestuurlijke besluitvorming. Maar bovenal problemen aanpakken.” 

“Wat het laatste betreft vereiste in 2018 vooral de financiële situatie van de gemeente onze volle aandacht. De coalitie wordt geconfronteerd met grote tekorten. Een verhoging van de OZB was onvermijdelijk om de begroting sluitend te krijgen. Na jaren wel de uitgaven maar niet de belasting te verhogen, loopt het natuurlijk een keer spaak. Het collegevoorstel om de OZB in 2019 met 22% te verhogen, was voor ons liberalen onverteerbaar. Door aan dit standpunt vast te houden is de verhoging uiteindelijk teruggebracht naar 12%. Dat is nog veel, maar wel noodzakelijk. En voor verantwoordelijkheid nemen lopen wij niet weg. Verder zijn er verantwoorde besluiten genomen rondom het nieuwe Bad- en Sportcentrum ter vervanging van Caluna en rondom het klimaatbestendig verbouwen van Dialoog en gemeentehuis.”

“Er zit weer beweging in de voornemens rondom Strand Horst. De VVD werkt er hard aan om die ontwikkeling vaart te geven. De ondernemers zijn er klaar voor. Strand Horst is belangrijk voor toerisme, onze werkgelegenheid en economie.” 

“In 2017 verdween de laatste vakleerkracht gymnastiek uit het basisonderwijs in Ermelo. Een triest feit voor onze kinderen. Dit schooljaar is weer licht gaan schijnen op dit punt. Vijf van de twaalf basisscholen in Ermelo hebben weer een vakleerkracht gymnastiek aangetrokken om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op niveau te brengen. Het is een eerste stap in de goede richting van de doelstelling die wij als VVD in ons verkiezingsprogramma hebben staan.”

“Tenslotte zijn we als liberalen er blij mee, dat de sfeer in de gemeenteraad tussen coalitie en oppostie in 2e helft van 2018 weer constructief op samenwerking met het maatschappelijk raadsprogramma is gekomen. De bereidheid om naar elkaar te luisteren, geeft vertrouwen en brengt compromissen binnen bereik. Met die rode draad, zien wij 2019 verwachtingsvol tegemoet. Er is nog veel te doen in komend jaar: anders, beter en sterker. Met dat voornemen wenst de VVD-frachtie alle inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen een succesvol nieuwjaar toe.”

Herma van der Weide-van ’t HofVVD fractievoorzitter in de gemeenteraad Ermelo.

Hermavanderweide@outlook.com

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl