‘Lokale politiek veel leuker dan landelijke’

0 329
Hugo Weidema, Daniëlle Terpstra en Désirée Meijsen tijdens de verkiezingsmarkt - Foto: Jeanne Dijkstra

Hugo Weidema, Daniëlle Terpstra en Désirée Meijsen tijdens de verkiezingsmarkt – Foto: Jeanne Dijkstra

‘VVD is een bestuurderspartij’

Stoer in hun witte jassen met VVD logo gaan ze op de foto: Hugo Weidema, Daniëlle Terpstra (nr.5 met bril) en Désirée Meijsen (nr.4 zonder bril). Alle drie draaien ze warm voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. De twee vrouwen staan vierde en vijfde op de lijst. Voor hen is het dus extra spannend of ze gekozen worden.

Weidema is al gepokt en gemazeld in de politiek. Voor hem begon het al in zijn studententijd, toen hij lid werd van de JOVD, de jongerenpartij van de VVD. “Ik heb nooit getwijfeld, ben altijd een liberaal geweest.” De landelijke politiek trekt hem minder. “Hier in Ermelo kun je het verschil maken en je sterk maken voor de lokale economie, de zorg op maat voor de ouderen, zorgen dat de jongeren aan bod komen en zorgen voor het toerisme en de ondernemers. Dat is een breed scala aan onderwerpen waar je als lokale politicus dicht bij staat.”

Ook de zorg is volgens de drie VVD-kandidaten bij de VVD aan het goede adres. “We hebben Peter Meijer gehad als wethouder van zorg en Esther Verhagen had oorspronkelijk ook zorg in haar portefeuille. Omdat er veel zorgtaken op de gemeente afkomen, denken wij dat de zorgportefeuille zo complex is dat we hem in tweeën moeten hakken. De uitgaven voor zorg maken straks 40 tot 50% uit van ons totale budget, dan is het terecht dat we dit onderdeel verdelen over twee wethouders.”

Lees verder op ErmeloVanNu.nl

Verkiezingsprogramma VVD Ermelo

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl