Nog geen antwoorden op gestelde vragen

0 33

Twee uur gym per schoolweek wordt verplicht in primair onderwijs. Dat wetsvoorstel is in februari dit jaar door de Tweede Kamer aangekomen. Gemeenten zijn wettelijk verplicht dat voor scholen te faciliteren en krijgen daarvoor een overgangsperiode van drie jaren om dat te realiseren. Ook in Ermelo. De VVD-fractie onder leiding van Herma stelde dezelfde maand nog vragen aan het college. Wat is de huidige situatie? En wat moet er gebeuren om als gemeente aan die wettelijke verplichting te voldoen? Een zestal concrete onderzoeksvragen bereikten het College van Burgemeester & Wethouders. Juist nu er dit jaar definitieve besluiten worden genomen over het nieuwe Sportcentrum, dat twee huidige sporthallen in Ermelo gaat vervangen, zijn deze vragen uiterst relevant.

Drie maanden zijn er voorbij gegaan. En nog steeds geen antwoorden. Vandaar dat Herma deze week dit mailbericht naar het gemeentebestuur heeft gezonden:

Geacht college,

Enige tijd geleden hebben wij als VVD fractie gevraagd om inzicht in het aantal gymuren en de daarbij horende capaciteit voor de basisscholen.

Klopt het dat wij daar nog geen antwoord op hebben gekregen?

Over 2 jaar is het wettelijk verplicht het aantal gym uren uit te breiden naar 2uur per week ipv de anderhalf uur per week nu, zijn wij als gemeente Ermelo daarop voorbereid?

Ook de realisatie van een danszaal in het nieuwe sportcentrum speelt daar een rol bij, wellicht is deze toch in gezamenlijkheid te realiseren. Een investering van 1 miljoen euro uitgesmeerd over 40 jaar is in de exploitatie goed te doen en er wordt door verhuur weer op verdiend.

Regeren is vooruitzien, juist in deze tijd leren wij dat bewegen zeer belangrijk is.

Wij zijn ook zeer benieuwd naar de voortgang van het nieuwe sportcentrum, het is bijna juni, wanneer gaan wij wat horen?

We lezen dat het zwembad Calluna weer mag worden gebruikt door de jeugd, maar we weten ook dat  er zomaar van alles kan gebeuren met de techniek, enige voortgang is dus wel geboden. Ook de ouderen en andere doelgroepen willen graag weer aan de “slag”.

Wij zien uw antwoord met veel belangstelling tegemoet,

Namens de VVD fractie,

Herma van der Weide-van ‘t Hof

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl