Parkeerduur blauwe zone naar twee uur

0 150

Parkeerduur blauwe zone naar twee uur

Parkeerduur blauwe zone naar twee uur

Een bericht in Het Kontakt van woensdag 14 september. De parkeerduur in de zogenaamde Blauwe Zone in het centrum van Ermelo wordt verhoogd, van anderhalf naar twee uur. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de wens van ondernemers.

De krant schrijft:

Bewoners krijgen een ontheffing voor een auto. Voor de tweede auto moet worden betaald. Wie een derde auto heeft moet uitwijken naar het gebied waar lang parkeren is toegestaan. Ambulante diensten krijgen een ontheffing, betaald door de gemeente.

Ambtenaren krijgen geen ontheffing. Zij zijn aangewezen op langparkeerplaatsen. Met deze maatregelen wil de gemeente er voor zorgen dat de parkeerplaatsen in Ermelo efficiënter gebruikt worden. Wethouder Esther Verhagen (VVD) legt uit:

Te vaak worden deze parkeerplaatsen niet gebruikt voor het winkelend publiek, maar deels ook ingenomen door ambtenaren en winkelpersoneel. Daardoor komen we op vrijdag en zaterdag in het toeristenseizoen plaats tekort.

De Blauwe Zone wordt verder uitgebreid naar De Enk, de Markt, de Stationsstraat en de Rietlaan. Langparkeren kunnen automobilisten vanaf dit najaar aan de Groeneweg en de Dirkstaalweg. Wat een ontheffing gaat kosten is nog niet berekend.

Tags: ,

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl