Persbericht nieuw sportcentrum Ermelo

0 126

Gemeenteraadslid Herma van der Weide-van ’t Hof:

Wat krijgt Ermelo een schitterend nieuw Sportcentrum!

De VVD is erg blij met de multifunctionaliteit en vormgeving van het nieuw te bouwen Sportcentrum. We hebben na de presentatie aan de gemeenteraad het plan besproken in onze fractie en zeggen unaniem: realiseren!” Herma van der Weide-van t Hof, VVD fractievoorzitter, is vol lof over de kansen die het bewegingsonderwijs en de sport in Ermelo gaan krijgen.

Het nieuwe sportcentrum wil voor iedereen in en om Ermelo een overdekte ontmoetingsplaats zijn met een uitdagend en divers sportaanbod om een leven lang veilig en met plezier te werken aan een gezonde geest en een gezond lichaam. Voor iedereen betekent van peuter tot en met 80 plus. Bewegingsonderwijs, recreatiesport, breedtesport en wedstrijdsport komen samen in het nieuwe Sportcentrum. Transparantie is van belang om veiligheid en plezier te waarborgen. Altijd dient de lesgever zicht te kunnen houden op leerlingen, ook bij toiletgang. In het ontwerp is dat leidraad. En ouders willen graag de sportbeleving van hun kinderen zien. Kijken naar sport en bewegen, spoort bovendien aan tot meedoen. Zichtlijnen zijn een belangrijke pijler onder het bouwconcept.

Van de Weide-van ’t Hof: “Er is goed nagedacht over de functies waaraan het nieuwe Sportcentrum moet voldoen. Het planconcept geeft ruim baan aan zwemsport, gymsport, spelsport en vechtsport in al haar diversiteit. Dat heeft geleid tot een slimme verdeling van de sporthal: een deel permanent ingericht voor gym, turnen en trampolinespringen en een groot deel flexibel voor alle mogelijke slag- en balspelen. Daar kunnen naschools veel binnensportverenigingen goed mee uit de voeten, terwijl overdag de basisscholen uitdagend bewegingsonderwijs kunnen bieden. De grote sporthal is verdeeld door flexibele tussenwanden. Dat maakt het ook mogelijk om grote evenementen, zoals nationale kampioenschappen, te organiseren. Dat stimuleert de talentontwikkeling van onze jeugd en is goed voor de naamsbekendheid van Ermelo.”

Gemeenteraadslid Herma van der Weide-van t Hof, in het dagelijks leven juf Herma op een basisschool, is bijzonder te spreken over de geplande danszaal: “Bewegen op muziek is een wettelijk vastgelegd kerndoel van het bewegingsonderwijs aan onze schooljeugd. Dat kan niet onderwezen worden in een sporthal met flexibele tussenwanden. Daar is een geluidsisolerende ruimte met een spiegelwand voor nodig. De danszaal, de multifunctionele sporthal en het zwembad faciliteren optimaal het bewegingsonderwijs aan onze kinderen. In de nieuwe sporthal kunnen schoolkinderen veelzijdig en goed leren bewegen.

In de naschoolse uren heeft de gymnastiekvereniging Sparta grote behoefte aan een danszaal. Goed voor de exploitatie. Hun afdeling van 150 dansleden is dringend op zoek naar een alternatief voor de gymzaal op Groevenbeek. Eindelijk is er perspectief voor de grootste binnensportvereniging in Ermelo om haar kernactiviteiten gym, dans, turnen en trampolinespringen onder één dak bijeen te brengen. Voor buitensport verenigingen is dat normaal. Die kans krijgt Sparta nu ook.

“De VVD fractie is lovend over de multifunctionaliteit van het nieuwe sportcentrum. De diversiteit aan sportruimten biedt ook plaats aan vechtsporten, tafeltennis en meer bewegen voor ouderen. Nieuwbouw doe je voor 40 jaar. Het nieuwe sportcentrum zal vanaf september 2022 een geweldig mooie ontmoetingsplaats zijn voor persoonlijke groei en sportplezier.” besluit Herma van der Weide-van ’t Hof haar lofzang.

VVD-fractievoorzitter Herma van der Weide-van ’t Hof te midden van de fractievertegenwoordigers Gert Jan Brouwer (li) en Piet Woltman (re).

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl