Revitalisering winkelgebied De Enk

0 68

Het winkelgebied De Enk in het centrum van Ermelo heeft vernieuwing nodig. Er zijn plannen ter tafel gekomen. In grote Lijnen is de VVD zeer positief gestemd over dit initiatief. Wij danken de initiatiefnemers dat zij hun plannen in een vroeg stadium met ons hebben gedeeld en dat wij vroegtijdig hierin betrokken zijn. Wel heeft onze fractie een aantal punten van zorg geuit. Met name over winkelleegstand, het aantal toe te voegen woningen en het onttrekken van parkeerplaatsen binnen het plangebied.

De VVD wil een mooi, gerevitaliseerd winkelcentrum De Enk. Wat de VVD niet wil is dat er gebouwd of verbouwd wordt voor leegstand, waar dan ook in het centrum. De VVD fractie heeft uitgesproken dat het centrum, winkelgebied De Enk en alle winkels toegankelijk moeten zijn voor iedereen, dit betekent dus ook voor minder validen c.q. slechtzienden en rolstoelgebruikers.

Voor wat betreft de toe te voegen woningen behoeven deze voor de VVD fractie niet allemaal goedkoop en/of voor jongeren te zijn. Ook ouderen en/of minder validen vinden het wellicht fijn om midden in het centrum te kunnen wonen. Aan de andere kant beseffen wij dat er juist hier ook mogelijkheden zijn om voor starters fraaie appartementen te realiseren.

Het onttrekken van parkeerplaatsen is voor de VVD fractie NIET acceptabel. Het argument dat jongeren geen auto hebben vinden wij niet steekhoudend. Wij beseffen dat het kostbaar is om binnen het plangebied met oplossingen te komen, maar hebben het college gevraagd om samen met de initiatiefnemer gezamenlijk naar meerdere alternatieve oplossingen te zoeken, BINNEN het plangebied.

VVD gemeenteraadsfractie in Ermelo

Monique van den Broek en Herma van der Weide-van ’t Hof

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl