Verkiezingsprogramma VVD Ermelo 2014-2018

0 1736

Benieuwd wat wij de afgelopen jaren zoal bereikt hebben?

VVD: Sterkerk voor Ermelo

VVD: Sterker voor Ermelo

In ons verkiezingsprogramma willen we u vertellen wat onze standpunten zijn, maar vooral welke plannen wij willen realiseren in onze mooie gemeente Ermelo.

De gemeente Ermelo is een aantrekkelijke gemeente en moet dat blijven voor haar inwoners, voor haar ondernemers en haar bezoekers. De kwaliteit van de gemeente rust op de volgende pijlers: natuur, goed en consistent bestuur, actieve inzet van inwoners, lage gemeentelijke lasten, hoog voorzieningenniveau en ruime werkgelegenheid.

Het is aan de raad en het bestuur van de gemeente om de kwaliteiten van onze gemeente vorm te geven en waar nodig en mogelijk te verhogen. Het centrumplan is één van de voorbeelden daarvan, maar dat geldt ook voor het structuurplan Ermelo 2025. Bestuurders en partijen moeten verder kijken dan hun periode van vier jaar.

De VVD heeft in de nu aflopende periode drie zetels in de gemeenteraad van Ermelo gehad. Daarnaast heeft ze ook een wethouder kunnen leveren. Het is ons gelukt om in die periode veel van de ideeën te realiseren die we in ons vorige programma hebben beschreven. Daar zijn we trots op.

In de komende periode willen we dat goede beleid voortzetten en uitbreiden. Hoe beter we vertegenwoordigd zijn in de Ermelose gemeenteraad, hoe beter het ons zal lukken om een mooie, groene, veilige en financieel gezonde gemeente te realiseren.

De basis: vrijheid en verantwoordelijkheid

De liberale beginselen van de VVD zijn Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Verdraagzaamheid, Sociale Rechtvaardigheid en Gelijkwaardigheid.

Mensen leven in vrijheid in het gezin, binnen familie- en vriendenkring, de kerk, de school en de vereniging. Deze instellingen zijn voor het bezielend verband in de samenleving van groot belang. Zo belangrijk dat ze zoveel mogelijk tegen overheidsinmenging beschermd moeten worden.

Al spelend, werkend en levend leren we daar de voorwaarden van vrijheid kennen: rechtvaardigheidsgevoel, praktische redelijkheid en vooral de gouden regel “doe een ander niet aan, wat u zelf niet wenst te ondergaan”.

De VVD gelooft in de kracht van mensen. Wie aan de slag wil gaan met de eigen buurt en leefomgeving, wie een bedrijf wil starten of een evenement wil organiseren, moet daartoe zoveel mogelijk de kans krijgen.

Ons programma bevat de volgende hoofdstukken:

I. Economie

1.1 Ondernemerschap
1.2 Werk en inkomen
1.3 Duurzaamheid
1.4 Toerisme en recreatie
1.5 Agrarische sector

II. Samenleving

2.1 Zorg / WMO
2.2 Jeugd & jongeren
2.3 Vitale ouderen
2.4 Sport
2.5 Cultuur
2.6 Onderwijs

III. Leefomgeving

3.1 Verkeer & vervoer
3.2 Wonen
3.3 Woonomgeving

IV. Lokaal bestuur

4.1 Veiligheid
4.2 Gemeentelijke lasten
4.3 Algemeen bestuur

Benieuwd wat wij de afgelopen jaren zoal bereikt hebben?

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl