VVD fractie in Ermelo versterkt

0 511

De burgemeester van Ermelo heeft vanavond Danielle Terpstra en Hugo Weidema beëdigd tot fractievertegenwoordigers. Beiden zijn daarmee bevoegd in vergaderingen van raadscommissies de woordvoering te doen namens de VVD. Raadslid Monique van den Broek heeft dus snel en maximaal versterking gekregen vanuit haar liberale achterban. Zowel Terpstra als Weidema hebben ervaring als lokale volksvertegenwoordigers, Weidema was eerder vijf jaar raadslid voor de VVD.

Desiree Meijsen, raadslid en fractievoorzitter van de VVD, liet op 27 oktober via een persbericht weten per direct solistisch verder te gaan als lid van de gemeenteraad. Voor haar mederaadslid Monique van den Broek en de VVD achterban een complete verrassing. Met niemand had Meijsen hierover vooraf gecommuniceerd. In ieder geval ligt er geen politiek meningsverschil aan ten grondslag, aldus Monique van den Broek.

De situatie leidde tot een snelle en doeltreffende mobilisatie van de VVD in Ermelo. Het complete elftal VVD kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar schaart zich achter Monique van den Broek. De organisatieverordening van de gemeenteraad maakt het mogelijk niet meer dan 2 fractievertegenwoordigers te benoemen. Weidema en Terpstra stonden bij de vorige verkiezingen op de kieslijst 2014 en zijn ook kandidaat voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

Monique van den Broek:

“Na de oncollegiale actie van Desiree Meijsen is het hartverwarmend, dat ik nu spontaan zo veel steun krijg uit de VVD gemeenschap. Een prachtig visitekaartje van Het Winnend Team bij de verkiezingen volgend jaar.”

Monique van den Broek, met achter haar de nieuwe fractievertegenwoordigers Daniëlle Terpstra en Hugo Weidema

Monique van den Broek, met achter haar de nieuwe fractievertegenwoordigers Daniëlle Terpstra en Hugo Weidema

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl