VVD weer sterk vertegenwoordigd in Gedeputeerde Staten van Gelderland

0 133

Arnhem, 6 juni 2019 – Christianne van der Wal (45) is gisteren in het provinciehuis geïnstalleerd als bestuurder in de Gedeputeerde Staten van Gelderland. Samen met de ervaren provinciebestuurder Jan Markink vormt ze de VVD inbreng in het dagelijks bestuur, dat een coalitie is van CDA, GroenLinks, PvdA en CU. 

De politieke opmars van de Hierdense Christianne van der Wal is opmerkelijk. In 2008 meldde ze zich bij de VVD als lid. Twee jaar later trad ze toe tot de gemeenteraad van Harderwijk om in 2014 als VVD lijsttrekker benoemd te worden tot wethouder te Harderwijk. Ook na de laatste gemeenteraadsverkiezingen trad de VVD lijsttrekker toe tot het College van Burgermeester en Wethouders. Nu is er de overstap naar het provinciaal bestuur. 

Sinds november 2017 is de Hierdense ook partijvoorzitter van de landelijke VVD. De politieke ster van Christianne van der Wal rijst snel. Ook op de ledenvergadering van het VVD Netwerk Noordwest-Veluwe, twee weken geleden, was ze nadrukkelijk aanwezig om te vernemen wat de leden uit Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten vinden van het discussiestuk van Klaas Dijkhoff. 

Vrijdag 7 juni wordt in het Huis van de Stad aan de Havendam afscheid genomen van Christianne van der Wal als wethouder van Harderwijk. Iedereen is welkom vanaf 15.45 uur. 

Jan Markink (midden voor) en Christianne van der Wal (achter) na hun installatie tot provinciebestuurders


Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl