Wat is er leuk aan politiek?

0 290

ErmeloVanNu vroeg aan VVD-secretaris Yuri Visser onlangs wat hij nu eigenlijk zo leuk vindt aan politiek. Dit naar aanleiding van een verzonden persbericht over onze zoektocht naar schaduwfractie-leden. Hieronder het stuk zoals dat op ErmeloVanNu werd gepubliceerd:

‘Persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van’

Yuri Visser

Yuri Visser

ERMELO – Veel politieke partijen laten na het zomerreces wat van zich horen. De partijen willen graag contact houden met inwoners, maar ook zoekt men mensen om de partij te versterken. Wat is er leuk aan de politiek? Yuri Visser, secretaris van de VVD Ermelo, wil daar wel op ingaan.

“De vraag is óf het wel zo leuk is. Persoonlijk ben ik er vaak helemaal niet zo’n fan van,” aldus Visser.

“Het mooie is eigenlijk dat ik juist daarom lid werd van de VVD. Ik wil een kleinere overheid die zich bezighoudt met hoofdzaken en vaker durft te zeggen dat er zaken zijn die helemaal niet door de overheid geregeld hoeven te worden. Een overheid die niet betuttelt en vrijheid van het individu hoog in het vaandel heeft. En een overheid dus die eigenlijk minder politiek wil bedrijven. En, ook zeer belangrijk, een overheid die transparant is en duidelijk communiceert.” Volgens Visser zijn politici best ijdel. “Ze lanceren vaak liever een nieuwe wet of regel die ze misschien wel hun naam kunnen geven, dan dat ze een overbodige regel afschaffen. En dat is vreemd want ik denk juist dat veel Nederlanders – ook Ermeloërs – zitten te wachten op een overheid die zich net als hen ergert aan doorgeslagen overheidsbemoeienis. En daar vervolgens wat aan doet.”

In verhouding

“Een landelijk voorbeeld: ik kan me enorm opwinden over het feit dat er fors bezuinigd moet worden op bijvoorbeeld ouderenzorg terwijl er aan de andere kant geld gaat naar bijvoorbeeld televisieprogramma’s als ‘Lingo’ of ‘Beste Zangers van Nederland’,” vertelt Visser. ‘Natuurlijk gaat het in verhouding om minieme bedragen maar zo zijn er legio voorbeelden te noemen. Je kunt het bijvoorbeeld ook hebben over te hoge salarissen van verschillende zorgmanagers. Ik snap de woede in de samenleving dan wel. Oma een pyjamadag en miljoenen naar televisieprogramma’s die ook door de commerciële televisie gemaakt kunnen worden (om maar een voorbeeld te noemen). Dat is wat mij betreft ook niet verdedigbaar. Het besef dat het om publiek geld gaat, verdient door hardwerkende Nederlanders, lijkt vaak ook ver te zoeken.”

Lees verder bij ErmeloVanNu….

Invloed uitoefenen op de Ermelose politiek?

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl