Welkom verlate gast

0 26

Ermelo, 17 april – Piet Rademaker woont 20 jaar in Ermelo, is 76 jaar en besloot deze maand om lid te worden van de VVD.
Zeldzaam op die leeftijd. Bovendien deed hij dat op 1e Paasdag 4 april, vlak na het 14 uur durende debat in het parlement, waarin alle 16 overige fractievoorzitters hun vuurpijlen richten op VVD leider Mark Rutte.

Waarom heb je zo lang gewacht om lid te worden en waarom vlak na dat hectische debat in de Tweede Kamer?
Hoewel ik al 50 jaar veel sympathie had voor de partij, kwam het er nooit van lid te worden. Ten dele omdat ik drie keer lange tijd in het buitenland woonde. En omdat mijn werk in Nederland altijd erg intensief was. Maar misschien ook wel een kwestie van niet altijd de goeie prioriteiten stellen ?  Na de recente ontluisterende debatten rond de kabinetsinformatie hoopte ik vurig dat de VVD unaniem de rug recht zou houden. En niet zou zwichten voor opportunisme.  Dat deed de partij en toen wilde ik onmiddellijk doen wat ik kon doen, namelijk dat kleine steuntje in de rug geven door lid te worden.

Dorpeling of wereldburger?
Ermelo is een mooie plek om, zij het figuurlijk, voor anker te gaan.  Maar alle banen die ik had, hadden gemeen dat ik frequent een blije gast van de KLM was. Bijna 100 landen bezocht voor mijn werk en nog steeds nieuwsgierig.  Dus een wat dorpse globetrotter. In ieder geval in staat om Nederland ook als buitenstaander waar te nemen.  En te oordelen vanuit een werelds perspectief. Maar altijd weer blij als ik voet op eigen bodem zette en te genieten van alles wat hier goed is.  Misschien ook wel blij om me weer eens heerlijk te ergeren aan dat wat hier een beetje ergerlijk is.

Met pensioen of werkzaam?
Al enige tijd pensioen gerechtigd. Wat wil zeggen dat ik gelukkig nog volop werk. Maar nu alleen nog doe wat leuk is en waar ik denk toegevoegde waarde te hebben.

Hoe of waarin denk je het lidmaatschap van de VVD vorm te kunnen geven?
Te oud om nog te proberen een “young potential” te worden.   Maar wel overtuigd dat ik over twee onderwerpen een gefundeerde mening  heb.  Energie voorziening en onze Nederlandse relatie tot andere landen. Bij energie voorziening denk ik dat het onderwerp veel te belangrijk is voor de kwaliteit van leven van kinderen en kleinkinderen, om door te gaan met meningen en besluiten die elke serieuze onderbouwing missen. Ik vrees voor rampen waarbij vergeleken Corona een lichte verstoring blijkt te zijn geweest. Rampen die voorkomen kunnen worden als we op houden met meningen en besluiten op basis van de waan van de dag. Daar wil ik graag inhoudelijke bijdrage leveren aan onderbouwing van de juiste opstelling van de VVD.

Hoe heb je de introductie het VVD Netwerk Noordwest-Veluwe ervaren?
Liberalisme in zijn mooiste vorm.  Goed georganiseerd en bereid om een warm bad klaar te houden voor een verlate gast.

Advies aan Piet: Je kunt jouw kennis, ervaring en visie inzetten bij onze Thematische Netwerken Liberaal Groen en Internationaal. Aanmelden via MijnVVD.

 

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl