Monique van den Broek draagt na 20 jaar politiek haar raadszetel over aan Gert Jan Brouwer

0 37

Ermelo, 12 mei – Monique van den Broek, gemeenteraadslid voor de VVD in Ermelo, neemt ontslag. Haar avontuur in de gemeentepolitiek begon in 2003 als fractie-ondersteuner. Daarna is ze als beëdigd raadslid in vijf raadsperioden actief geweest. Haar opvolger is Gert Jan Brouwer. Deze 58-jarige ondernemer is geboren en getogen in Ermelo, heeft ervaring als fractievertegenwoordiger en verving begin dit jaar enkele maanden Herma van der Weide als raadslid.

In haar ontslagbrief schrijft Monique van den Broek: “De functie van gemeenteraadslid heb ik al die jaren met volle overgave vervuld. Er zijn in die 20 jaren vele vraagstukken langs gekomen, die om een weloverwogen besluit vroegen. Met name op het gebied van ruimtelijke ordening heb ik mogen bijdragen aan de besluitvorming van vele woningbouwprojecten. Daar ben ik trots op. Het is ook leerzame ervaring geweest. Het heeft mij gevormd. Ik ben de VVD leden en kiezers dankbaar voor het vertrouwen dat ze steeds weer in mij hebben gesteld.”

Haar toelichting op het ontslag luidt: “De combinatie van mijn dagelijkse beroepswerk en het raadswerk is belastend. Zeker als vergaderingen ’s-avonds uitlopen. Dat heb ik het laatste jaar in toenemende mate ervaren. Je realiseert je dan dat het tijd wordt het stokje over te dragen aan een opvolger. En die staat in de persoon van Gert Jan Brouwer ingewerkt klaar. Daarmee is de VVD-fractie verzekerd van continuïteit en nieuwe energie.”

Het afscheid van Monique van den Broek zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 24 mei aanstaande. Daarna zal Gert Jan Brouwer weer opnieuw worden beëdigd tot raadslid.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl