VVD Ermelo behoudt 2 raadszetels

0 67

Van links naar rechts: Ronald Spijker, Gert Jan Brouwer, Monique van den Broek, Bas van den Broek, Herma, wethouder Hans de Haan, Ben Midden, Pernilla Spijker en Piet Woltman. (Marten Borra ontbreekt wegens zijn werk)

Ermelo, 17 maart 2022 – Herma snijdt donderdagavond de taart aan voor de leden van het campagneteam. De VVD in Ermelo heeft haar 2 raadszetels geconsolideerd bij een zeer verrassende uitslag. Nieuwkomer Eén Ermelo (met een aantal voormalige VVD leden) is met 5 raadszetels de grote winnaar geworden. De beide oppositiepartijen CDA (van 6 naar 5) en CU (van 4 naar 3) verliezen een zetel. Dat overkomt ook de coalitiepartijen Progressief Ermelo (van 4 naar 3) en BurgerBelangenErmelo (van 3 naar 1). Alleen de VVD en SGP weten hun positie in de raad te handhaven.

De kiezersopkomst is in lijn met de landelijke trend teruggevallen: van 64 naar 60%. Daarmee steekt Ermelo nog gunstig af bij het landelijk gemiddelde van 50%. Een lage opkomst is altijd gunstig voor de SGP, die een trouwe kiezersaanhang heeft. Dat de VVD Ermelo als coalitiepartij ondanks de lagere opkomst toch haar positie weet te handhaven, stemt tot aller tevredenheid. Een intensieve campagne ligt eraan ten grondslag.

Herma van der Weide en Monique van den Broek zullen op woensdagavond 30 maart aanstaande worden beëdigd tot raadslid. Gelijktijdig zal Gert Jan Brouwer, Ronald Spijker en Marten Borra tot fractievertegenwoordiger worden benoemd. De jeugdige Pernilla Spijker (25) en Tip Mijnssen (25) schuiven vanaf nu als  fractie-ondersteuners aan en werken zich in voor de toekomst. Ook de huidige fractievertegenwoordiger Piet Woltman blijft als fractie-ondersteuner dienstbaar aan de fractie. Daarmee verdubbelt de nieuwe VVD-fractie in menskracht: van 4 naar 8 personen. Reden om later op de avond ook het glas te heffen. Proost!

Hans van Zetten

 

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl