VVD Ermelo kiest voor woningen en bedrijventerrein niet voor windmolens

0 26

Ermelo, 30 maart – De VVD Ermelo is tegen het plaatsen van zeven windmolens op de strook langs de A28, zeker als dat ten koste gaat van de beoogde woningbouw van 250 woningen ter plekke van de Horsterhoeve en het toekomstige bedrijventerrein Ermelo A28. Het is of het een of het ander.

Prowind, het bedrijf dat initiatief genomen heeft om deze grote windmolens te plaatsen langs en nabij de A28 is bezig een officiële aanvraag hiervoor op te starten bij de provincie Gelderland en de gemeente Ermelo. Beoogd zijn 6 grote windmolens met ieder een hoogte van 250m te plaatsen op het grondgebied van Ermelo en één grote windmolen op het grondgebied van Putten.

Het is op dit moment niet de vraag óf dat plaatsing van deze windmolens invloed heeft op de beoogde woningbouw en het bedrijventerrein A28, want dat is voor de VVD wel zeker. Windmolens met deze hoogte veroorzaken geluidsoverlast en slagschaduw die in dit geval wel kan reiken tot aan de rand van de bebouwde kom in Ermelo west.

Het geluid dat deze grote windmolens maken kan niet altijd correct worden voorspelt en zal van invloed zijn op de bewoonde bebouwing in de grote omtrek, zeker bij een wind die uit het westen waait. In sommige delen van Duitsland houdt men op dit moment al rekening met een minimale afstand tot bebouwing van 10 x de tiphoogte, in dit geval 2500 meter, om overlast te beperken.

Het mag duidelijk zijn dat de VVD Ermelo dit initiatief niet steunt. Beter is dit soort windmolens te plaatsen in de polder waar er al 650 staan. En doorgang te verlenen voor bedrijvigheid, werkgelegenheid en woningbouw.

Gert Jan Brouwer
Fractievertegenwoordiger VVD Ermelo

 

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl