VVD Ermelo vóór vitaal dorpscentrum

0 512
VVD Ermelo vóór vitaal dorpscentrum

VVD Ermelo vóór vitaal dorpscentrum

Een mooi en vitaal dorpscentrum verbindt ons dorpelingen en trekt toeristen aan. Voor ons reden om voortdurend aan verbetering van ons Centrum te werken. Een aantrekkelijk dorpscentrum combineert prettig wonen met een vitaal winkelbestand en horeca. Wij zijn ook voorstander van uitbreiding van de weekmarkt.
Vooral evenementen dragen zorg voor de toestroom van dagjesmensen uit de regio en toeristen uit de vakantieparken.
Die toestroom heeft ons dorpscentrum economisch nodig om aantrekkelijk te blijven voor ondernemers. Zij zijn het die een breed en gevarieerd winkelaanbod in stand houden. Ook in een digitale wereld trekken mensen er nog steeds graag op uit om te zien en gezien te worden. Variatie, kwantiteit en kwaliteit van winkels in combinatie met gastvrije dag horeca maken het dorpscentrum een prettige verblijf locatie. Voorwaarde is dat de openbare ruimte op orde is: schoon en fraai.
Een mooi en vitaal dorpscentrum is primair afhankelijk van een goede bereikbaarheid. Kosteloos in de directe omgeving van het centrum. De VVD Ermelo is mordicus tegen betaald parkeren. Faciliteer centrumondernemers. Blauwe zones rondom het centrum bevordert de doorstroom.
Een vitaal Centrum gaat met de tijd mee. Ondernemers zijn creatief. Geef ze de ruimte. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag. Wij willen geen verplichting voor zondag openstelling. Maar het is niet meer van deze tijd dat honderden hardwerkende echtparen op zondag hun wekelijks boodschappen in Harderwijk doen. Dat geldt ook voor onze zomertoeristen.
Op dit moment staat ons Centrum op cruciale plekken in de steigers: aan het Pauwenplein en het Raadhuisplein. Ook het bouwplan aan de Burgemeester Langmanstraat vraagt om realisatie en de herinrichting van Markt. Even geduld.
Monique van den Broek, VVD raadslid
Nummer 2 op de VVD kieslijst

 

In ons verkiezingsprogramma zeggen wij
onder meer dit over het centrum:

  • In het gehele dorp is het parkeren gratis. Dit willen we zo houden. Waar het langdurig parkeren ongewenst is, zijn blauwe zones ingericht met  en maximale parkeertijd van 2 uren.
  • Winkelopening is aan de ondernemer, óók op zondag.

Naar het volledige verkiezingsprogramma

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl