Snelheid niet ten koste van zorgvuldigheid

0 109

“Met het voorstel over Calluna en de maatwerkwoningen aan De Zandkamp zien we dat het nieuwe college besluitvaardig is, ook bij ingewikkelde onderwerpen. Dat is te prijzen, maar pas ook op!”, aldus raadslid Dimitri Poos. “Laat de snelheid niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid en de communicatie en betrokkenheid van burgers en belanghebbenden.”

Calluna

De VVD-fractie is er tijdens de coalitie onderhandelingen achter gekomen dat de gemeente er niet zo best voor staat en in de rode cijfers dreigt te komen. Daarom heeft de VVD ingestemd in het coalitie akkoord om het eerdere besluit van Calluna te herzien. Raadslid Poos: “Voor ons nieuwe cijfers, die nopen tot een heroverweging. Wat voor ons belangrijk is, is dat er een mooi nieuw zwembad komt, binnen de financiële randvoorwaarden. Wij hebben kennis genomen van het voorstel van het college van afgelopen week, waarin een recreatief bad van 50 vierkante meter is opgenomen. Daarover heeft de VVD nog veel vragen, die ze aan het college gaat stellen. Is het echt niet mogelijk om een groter recreatief gedeelte te bouwen binnen het budget en de exploitatiekosten? Wij zijn daar nog niet van overtuigd!”

Maatwerkwoningen Zandkampweg

Vorige week ontving de raad informatie uit het college over het plaatsen van een maatwerkwoning aan de Zandkampweg. Omwonenden maken zich zorgen. “Dat begrijp ik”, vertelt Poos, “Strikt genomen voert de wethouder een opdracht van het vorige college uit. Maar je schrikt toch wel als je zo’n bericht krijgt als omwonende. Dan wil je antwoorden op de vragen die je hebt! Hoe is de gemeente tot deze keuze gekomen? Gaat de snelheid niet ten koste van de zorgvuldigheid en communicatie met omwonenden? Belangrijk is dat de wethouder snel met antwoorden komt en nader in contact treedt met de buurt.”

100 dagen challange college

Als je start met een nieuwe baan, zijn de eerste 100 dagen cruciaal. Ben je te voorzichtig en afwachtend, dan word je later niet meer serieus genomen. Loop je te hard van stapel, snelle scoringsdrang of ben je arrogant? Forget it! Het nieuwe college zit nog in de wittebroodsweken, maar de eerste dossiers zijn inmiddels beslecht. “Niet afwachten, maar handen uit de mouwen. Dat staat ons aan. Maar de VVD fractie zal het college scherp houden. Dat is het dualisme. We willen het anders, dan moet het ook anders. Zeker in de communicatie met de inwoners!”, zegt Dimitri Poos.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl