Hans de Haan

0 819

Dr. J.A. (Hans) de Haan (1952): “Samenwerken en resultaten boeken. Daar gaat het om in de politiek.”

Nederland is een land van politieke coalities en dus van samenwerken. Dat is de kern van wat ik belangrijk vind in de politiek: samenwerken en resultaten boeken. De VVD met zijn liberale gedachtengoed is daarbij de partij waar ik voor wil gaan. Vrijheid en verantwoordelijkheid, normen en waarden en niet in de laatste plaats een actief burgerschap. Samen zijn we immers de maatschappij.
Politiek betrokken ben ik vanaf mijn tienerjaren. Eigenlijk is dat begonnen met het oprichten van een leerlingenraad in 1970 op de Marnix Scholengemeenschap in Rotterdam. Het was voor het eerst dat leerlingen op deze school zich organiseerden en daadwerkelijk wat te zeggen wilden hebben. Ook tijdens mijn studie daarna aan de nieuwe lerarenopleiding in Utrecht en mijn studie kunstgeschiedenis in Amsterdam was ik steeds betrokken bij studentenactiviteiten en de studentenraad. Dat waren nog eens mooie tijden. Politiek en maatschappelijk ben ik altijd actief geweest. Ik vond het leuk, interessant en vond, en vind dat nog steeds, dat een burger van onze samenleving zich actief moet opstellen binnen de samenleving (dus niet alleen in de politiek). Vandaar dat ik in de loop der jaren ook bestuurlijk actief ben geweest in een aantal verschillende organisaties in Lelystad (kunstuitleen Flevoland) en Ermelo (o.a. peuterspeelzalen, Gymnastiekvereniging Sparta).
Ik ben na mijn diensttijd in 1976-1977 les gaan geven in Nederlands en ben toen ook daarnaast kunstgeschiedenis gaan studeren. Ben afgestudeerd en heb toen onderzoek gedaan. Daarna ben ik vooral in het MBO gaan werken als leraar en sectiehoofd. Daarna manager van de commerciële opleidingen van het Hoofdstad College om vanaf 1998 hoofd regio West van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek te worden (Nu: Rijksdienst Cultureel Erfgoed). Daarna hoofd grote archeologische projecten en programmamanager Kennisinfrastructuur Cultuur-Historie (KiCH).
Vanaf 2007 tot juni 2018 heb ik mijn eigen bedrijf gehad in interim-management, projecten en project-management voor overheden. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen die alle drie in Amsterdam wonen en studeren.
In Ermelo ben ik lid geworden van de VVD en heb ik vanaf 2002 in de gemeenteraad gezeten; eerst als fractielid, daarna als fractievoorzitter. In 2014 ben ik naar de Provinciale Staten gegaan en na de verkiezingen van 2015 werd ik ook daar fractievoorzitter van de VVD fractie. De grootste partij in de Staten. Vanaf april 2018 ben ik full time wethouder namens, niet voor, de VVD.
Ermelo is de plek waar we nu al meer dan twee decennia met heel veel plezier wonen. Het is een hele aantrekkelijke gemeente. En dan heb ik het niet alleen over de natuur. Het is namelijk ook een gemeente met veel aardige en betrokken mensen, goede scholen en een goed winkelaanbod. Voor mij was het jarenlang belangrijk dat Ermelo heel centraal ligt in Nederland en uitstekende verbindingen heeft (spoor, A28, A1, A12). Het is een gemeente met veel activiteiten, met een actieve bevolking. Ermelo is met andere woorden een fantastische plek om goed te wonen en prettig te leven. Daar heb ik me altijd ook voor willen inzetten. Dat is ook de reden waarom ik, na enig nadenken, beschikbaar heb gesteld als kandidaat voor het wethouderschap. Met mijn bestuurlijke ervaring, mijn ervaring in en met het openbaar bestuur én niet te vergeten mijn ervaringen als projectleider en programmamanager heb ik de idee dat ik wat kan betekenen voor Ermelo. Met het nieuwe college zijn we van plan deze mooie gemeente niet alleen mooier en beter te maken, maar ook wat op te schudden en te laten zien wat er allemaal in Ermelo kan. Samen maken we van Ermelo een bruisende plek waar het goed toeven is tussen water en hei.
De portefeuille van wethouder Hans de Haan omvat Kunst en Cultuur, Toerisme, Zorg, Welzijn, Organisatie.

Hans de Haan
E-mail: h.dehaan@ermelo.nl

Hans de Haan over het verkiezingsprogramma van VVD Ermelo:

Tags:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl