Hans de Haan

0 1092

Dr. J.A. (Hans) de Haan 

Mijn naam is Hans de Haan (69), voormalig fractievoorzitter van VVD Ermelo en VVD Gelderland, sinds 2018 wethouder in Ermelo.

Het was vier jaar geleden een hele verandering in onze gemeente Ermelo. Plotseling stond daar een volkomen ander college klaar om aan de slag te gaan. Niemand had daar rekening mee gehouden. Binnen een maand was alles geregeld. Het college met drie nieuwe leden is ambitieus aan de slag gegaan met de noodzakelijke vernieuwingen.

Er was scepsis en er waren verwachtingen. Het was een uitdaging voor het college en de coalitiefracties om die waar te maken. Zelf heb ik een constructieve rol kunnen vervullen binnen het college en als uitvoerder van beleid. En met een complexe en omvangrijke portefeuille, waarin onder meer het sociale domein. In dit sociale domein (jeugd, WMO en participatie) hebben we grote stappen kunnen zetten bij kwaliteit en financiële beheersing. Met de vitale vakantieparken, een ander belangrijk onderdeel van mijn portefeuille, hebben we in loop van deze raadsperiode gezorgd voor een toekomstgericht plan in cluster Horst. Daar gaat voornamelijk gewoond worden in de bestaande vakantiewoningen en komen er minimaal 114 nieuwe woningen bij.

Dan het project Strand Horst. Jarenlang over gesteggeld, negen bezwaarschriften. Door bestuurlijke visie en volharding hebben we de Raad van State kunnen overtuigen en zijn alle bezwaarschriften ongegrond verklaard. Daarmee is een belangrijke doelstelling uit het verkiezingsprogramma 2018-2022 van de VVD Ermelo realiseerbaar gemaakt. Er is nu zicht op een aantrekkelijke recreatieve kuststrook. Strand Horst kan uitgroeien tot een toeristische en economische parel in Ermelo.

Ook Ermelo is getroffen door de beperkende maatregelen wegens COVID-19. Daar hebben we in Ermelo snel op gereageerd en ondernemers kunnen ondersteunen met faciliteiten en geld.

Zelf ben ik heel blij met het nieuwe besluitvormingsproces dat we met elkaar hebben gecreëerd. Een bestuurscultuur waarin de burgers betrokken worden en invloed hebben; en waarin het college luistert naar de raad. Een groot verschil met voorheen. Ermelo is goed op weg. De financiën zijn op orde en de beleidsambities zijn geformaliseerd. Voor mij reden genoeg om te tekenen voor een volgende periode, want lang niet alles is al af. Er valt nog veel te doen voor onze mooie gemeente. Daar wil ik met plezier verder aan werken.

Hans de Haan
E-mail: h.dehaan@ermelo.nl

 

Tags:

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl