Herinrichting Prins Hendriklaan

0 411
Prins Hendriklaan in Ermelo

Prins Hendriklaan in Ermelo

 
Het heeft lang geduurd, maar nu gaat het toch gebeuren…. De herinrichting van de Prins Hendriklaan. Iets waar de VVD lang op heeft aangedrongen. En jawel, de plantenbak bij de Plas van Beek gaat weg!

Even een stukje geschiedenis: een zestal jaar geleden hebben de CDA-wethouders Bilder en Vliek met de bewoners van de wijk Noord afgesproken dat er geen doorgaand verkeer over de Prins Hendriklaan zal gaan. In ruil daarvoor hebben de bewoners hun bezwaren tegen de ontwikkeling van de wijk Het Trefpunt ingetrokken, met als resultaat dat geen ellenlange juridische procedures gevoerd hoefden te worden voordat de eerste huizen op Het Trefpunt gebouwd konden worden.

Na het plaatsen van de plantenbak bij de Plas van Beek, een tijdelijke afsluiting van de Prins Hendriklaan met betonblokken bij de Oranjelaan, het zorgen voor snelheidsbeperkende maatregelen op de Maximalaan en het nodige politieke gesteggel wordt nu eindelijk een definitieve weginrichting gemaakt. Hierdoor komt er weer een verbinding van de spoorwegovergang met de Julianalaan tot aan de Harderwijkerweg en gaat de genoemde plantenbak op de Prins Hendriklaan weg. Volgens de VVD een hele verbetering; reden waarom we daar al lang op aandrongen. En om daarbij recht te doen aan de eerder met de bewoners gemaakte afspraken zal deze verbinding over de Maximalaan lopen en zullen enkele zijstraten van de Prins Hendriklaan zodanig worden afgesloten dat auto’s geen sluiproutes door de wijk kunnen nemen. Wat ons betreft: prima maatregelen!

Iedereen blij en tevreden zou je zo denken. De VVD in ieder geval wel. Er wordt immers recht gedaan aan eerdere afspraken en er komen nu mooie en groene oplossingen om er voor te zorgen dat doorgaand autoverkeer niet de wijk in kan.

We zijn echter erg verbaasd over de rol die het CDA nu opeens speelt door te pleiten voor het helemaal open gooien van de Prins Hendriklaan. Het CDA en met name raadslid Dick te Brake wil zich kennelijk niets meer aantrekken van met de bewoners gemaakte afspraken – nota bene door wethouders van hun eigen partij – en gaat nu ook nog eens in tegen een door het CDA gesteund besluit hierover in 2013. Kortom, het CDA is wel erg wispelturig!

De VVD daarentegen vindt dat inwoners er vanuit moeten kunnen gaan dat de gemeente blijft staan voor eerder gemaakte afspraken en daar een goede invulling aan moet geven. En die goede invulling komt er nu!

~ VVD Ermelo

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl