Hoogspanningslijnen ondergronds biedt kansen op woningbouw

0 24
Ermelo, 6 maart – “Als het aan de VVD Ermelo ligt gaan hoogspanningslijnen ondergronds,” stelt fractievertegenwoordiger Piet Woltman. Het voorstel om een onderzoek te doen naar de ondergrondse verkabeling van de zuidelijke bovengrondse hoogspanningslijnen in de bebouwde kom van Ermelo, is tijdens de raadsvergadering van 3 maart van harte ondersteund door de VVD gemeenteraadsfractie. 
 
De hoogspanningslijnen lopen van de Eendenparkweg over het Tonselse Veld en langs de wijk het Trefpunt met een lengte van circa 1,4 kilometer. Dit trace is door het Rijk aangewezen voor ondergrondse verkabeling, waardoor een rijksbijdrage mogelijk is van 85%. Er resteert dan € 1,4 miljoen waarvan weer 50% voor rekening komt van de provincie Gelderland mits de beschikbaar komende gronden aangewend worden voor woningen, natuur of duurzaamheid. Aangezien het merendeel van de grond langs de wijk het Trefpunt, waar nu de hoogspanningslijnen lopen, eigendom is van de gemeente Ermelo, is dit een uitgelezen kans om de wijk het Trefpunt uit te breiden. 
 
Op verzoek van de VVD gaat het college onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om te gaan bouwen en met de te verkopen grond de ondergrondse verkabeling te financieren. Ook voor de eigenaren van de gronden in het Tonselse Veld ontstaan mogelijkheden om de beschikbaar komende grond te ontwikkelen. “De VVD ziet hier een win-win-situatie voor alle partijen,” concludeert Piet Woltman. 

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl