Collegetour Mark Rutte in Apeldoorn

0 90

Collegetour Mark Rutte in Apeldoorn - Foto: vvdgelderland.nl

Collegetour Mark Rutte in Apeldoorn – Foto: vvdgelderland.nl

Op woensdag 19 februari was het zover, de premier van Nederland Mark Rutte kwam naar Apeldoorn. In het Aventus was door de VVD Apeldoorn en Aventus een Collegetour georganiseerd en de aanwezige studenten genoten zichtbaar van de Collegetour. De opkomst was groot.

Ongeveer 500 mensen hadden een VIP kaart bemachtigd en wilde vragen stellen aan de Minister-President. Aventus bleek een perfecte locatie. Dankzij VVD Ermelo konden ook enkele Ermelose scholieren hert bijzondere college bijwonen.

De Collegetour stond onder leiding van Joost Hoebink, van het Nederlands Debatinstituut. Hij legde de premier eerst wat stellingen voor, persoonlijke, maar ook politieke stellingen. Onder andere over zijn eigen talent voor pianospelen, maar ook of Nederland wat meer op New York zou moeten gaan lijken. Vervolgens waren de enthousiaste studenten in de zaal aan de beurt. Geen gebrek aan prangende vragen, de studenten stonden te smachten om een microfoon om hun vraag te kunnen stellen aan Rutte. Er kwamen uiteraard vragen over de studiefinanciering aan de orde, maar ook de zorg kwam aan bod. Evenals de accijns op de brandstof in Nederland, iets wat dus ook bij onze jongeren leeft en speelt. Een aantal internationale studenten stelden vragen over het internationaal studeren in Nederland.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl