Jeugdzorgstages: Fornhese en de Raad voor de Kinderbescherming

0 787

Fornhese Ermelo (ggzcentraal.nl)

Fornhese Ermelo (ggzcentraal.nl)

Vrijdag 6 juni heb ik een dag meegelopen bij GGZ Centraal Fornhese Ermelo in het kader van de jeugdzorgstages van de provincie Gelderland. Bij de locatie Fornhese in Ermelo kunnen kinderen en jongeren (van 0-18 jaar) terecht voor medische psychiatrische behandelingen en / of verslavingsproblemen of met een sterk vermoeden hiervan. Fornhese biedt passend hulp die aansluit bij de ontwikkeling van het kind of jongere.

Het bezoek aan Fornhese was erg goed geregeld. Ik voelde me erg welkom en iedereen had wel iets te vertellen. Ook werd geen enkele discussie vermeden. Deze openheid maakte dat het erg fijn was daar te zijn en dat alle vragen die ik had, gesteld konden worden. Je ziet op zo’n dag met eigen ogen hoe goed iedereen zijn werk daar doet en hoeveel baat deze kinderen daarbij hebben.

De Raad voor de Kinderbescherming Arnhem

Raad voor de Kinderbscherming

Raad voor de Kinderbscherming

Donderdag 12 juni heb ik bij de Raad voor de Kinderbescherming in Arnhem een dag meegelopen. Ook deze dag was in het kader van de jeugdzorgstage van de provincie Gelderland.

Iedereen kent wel de Raad voor de Kinderbescherming en dan meestal de zaken die in de media terechtkomen, of als de Raad die alleen kinderen uit huis plaatst. Gelukkig doet de Raad voor de Kinderbescherming meer! Uiteraard beschermt de Raad kinderen daar waar nodig is, maar ook worden rechters geadviseerd bij scheidingen, bijvoorbeeld als ouders het niet eens worden over de omgangsregeling of verblijfplaats van de kind(eren). Mocht een jongere in aanraking komen met politie en een straf opgelegd hebben gekregen van de rechter, dan bekijkt de Raad wat een gepaste straf is.

Ook bij adoptie of afstand doen van je kind(eren) komt de Raad om de hoek kijken. Bijzonder goed werk en ook nodig. Het mooie wat ik zag is dat de dienst zich terdege bewust is van zijn positie en daar ook erg zorgvuldig mee om gaat. Ik heb gezien dat de Raad er echt voor de kinderen is en in het belang van de kinderen denkt.

Met Plezier,

Daniëlle Terpstra, fractievertegenwoordiger VVD Ermelo

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl