VVD Ermelo presenteert programma

0 77

VVD: Sterkerk voor Ermelo

VVD: Sterkerk voor Ermelo

VVD: Sterker voor Ermelo

Het verkiezingsprogramma van de VVD – getiteld ‘VVD: Sterker voor Ermelo’ – is klaar. In het programma staan onze plannen voor de periode 2014-2018.

De VVD heeft in de nu aflopende periode drie zetels in de gemeenteraad van Ermelo. Daarnaast leverden we een wethouder. Het is ons gelukt om in deze periode veel van de ideeën te realiseren die we in ons vorige programma beschreven. Zo is bijvoorbeeld een begin gemaakt met de herinrichting van de Stationsstraat, kregen verschillende sportverenigingen nieuwe kunstgrasvelden en nieuwbouw en er zijn verschillende speeltuinen bijgekomen. Ook is de problematiek van de wateroverlast aangepakt: dankzij de VVD wordt het riool vergroot en de opvang van rioolwater uitgebreid.

Verder hebben de Telgterweg en de Oude Telgterweg nu vrijliggende fietspaden en de verkeersinstallatie bij de spoorwegovergang Telgterweg krijgt een nieuw systeem, waardoor de wachttijd daar met maar liefst vijftig procent zal afnemen. Ook op het gebied van de dienstverlening boekten we successen. Verschillende processen zijn vereenvoudigd, waardoor vergunningen nu bijvoorbeeld sneller afgegeven kunnen worden. Op dit soort zaken zijn we trots.

Visie

In de komende periode willen we het goede beleid voortzetten en uitbreiden. Hoe beter we vertegenwoordigd zijn in de Ermelose gemeenteraad, hoe beter het ons lukt een mooie, groene, veilige en financieel gezonde gemeente te realiseren. Vrijheid en verantwoordelijkheid staan centraal in het nieuwe programma voor Ermelo.

Hugo Weidema, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad:

“Gemeentepolitiek is bepalend voor iedere inwoner van Ermelo en zijn of haar woonomgeving. En gemeentepolitiek wordt nog bepalender nu steeds meer verantwoordelijkheden zoals de Jeugdzorg en de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bij de gemeente worden neergelegd. Daarom is een duidelijk en herkenbare visie op welke keuzes we in Ermelo moeten maken zo belangrijk. De VVD heeft die visie en staat daarmee sterker vóór Ermelo en haar inwoners!”

Ruime werkgelegenheid

Wat de VVD betreft is Ermelo een aantrekkelijke gemeente. Zowel voor haar inwoners als voor ondernemers en bezoekers. Dit willen we graag zo houden. De kwaliteit van de gemeente rust op de volgende pijlers: natuur, goed en consistent bestuur, actieve inzet van inwoners, lage gemeentelijke lasten, hoog voorzieningenniveau en ruime werkgelegenheid. We zijn de groenste gemeente van Nederland en de op één na groenste van Europa, ook dat willen we graag zo houden, ook met het oog op de recreatie. Ons programma is in zijn geheel te lezen op www.vvdermelo.nl/standpunten. Het stuk is ook te downloaden (pdf).

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl