VVD Ermelo wil geen parkeergarage

0 92

Een aantal jaren geleden zijn er plannen gemaakt om Markt 2.0 te ontwikkelen. De uitgewerkte ideeën staan in het Ontwerp Beeldkwaliteitplan Markt van 2015. Met twee vastgoedondernemingen is het vorige College overeengekomen om op het parkeerterrein voor supermarkt Plus winkelruimte te bouwen en het Aldi-blok met winkels, commerciële ruimten en appartementen. Hiervoor moet het parkeerterrein aan de Burgemeester Langmanstraat verdwijnen evenals het parkeerterrein tussen de Aldi en de voormalige INGbank. Het College heeft de verplichting op zich genomen om minimaal 360 parkeerplaatsen beschikbaar te stellen. Om dit te realiseren en extra parkeerruimte mogelijk te maken is het voorstel gekomen om een parkeergarage te bouwen aan de Chevallierlaan. De VVD Ermelo vindt dit geen goed voorstel.

Een parkeergarage past niet bij het dorpskarakter van Ermelo, vergt een grote investering en is een aanzet om betaald parkeren in te voeren. De vraag is ook wat is nog de parkeerbehoefte door het effect van Covid-19 als we weer terug zijn in het “oude normaal”. Geen parkeergarage maar wat wil de VVD Ermelo dan om aan de verplichting te voldoen?

Wij zien de volgende mogelijkheden:

  • Begin met het hele gebied rondom het gemeentehuis in te richten als blauwe zone inclusief het parkeerterrein langs de Chevallierlaan.
  • Creëer extra parkeerruimte op het grasveld achter het Gemeentehuis, of
  • Gebruik het recent aangekochte stuk grond in de bocht van de Chevallierlaan als parkeerruimte met behoud van monumentale bomen.
  • Een overloop parkeerplaats voor langparkeerders kan worden gerealiseerd aan de Dokter van Daalelaan. Door de huidige fietsenstalling te verplaatsen naar de andere zijde van de spoorlijn ontstaat een terrein voor 40 parkeerplaatsen met een eigen toegangsweg.

Op deze wijze ontstaat er voldoende parkeerruimte voor kort- en langparkeerders en is een parkeergarage niet nodig.

Monique van den Broek
Raadslid VVD Ermelo

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl