VVD Ermelo kiest voor lage boetes

0 181

VVD kiest voor lage boetes

VVD kiest voor lage boetes

In de commissie van Bestuur en Middelen heeft de fractievoorzitter van de VVD, Hans de Haan, voorgesteld om de parkeerboete die op dit moment 90 euro bedraagt terug te brengen naar een bedrag van rond de 40 euro.

Voor een simpele overtreding als verkeerd parkeren, schijf vergeten of te lang parkeren wordt nu een boete opgelegd van 90 euro. Dit is veel te hoog in verhouding tot de overtreding. Niemand loopt gevaar, niemand vormt een ander tot last en toch moet je zwaar betalen.

Het probleem hier is dat de gemeente Ermelo geen parkeergelden heft. Parkeren is gratis. Omdat het parkeren gratis is, kan de gemeente geen administratieve heffing opleggen (een soort belasting op niet betaald parkeergeld) zoals in Harderwijk. In ons geval valt de gemeente direct onder het rijksbeleid en dat betekent dat het rijk een uniform tarief in heel Nederland hanteert voor parkeerboetes. Dat is dus 90 euro. Dit betekent dat de burgers van Ermelo worden gebruikt als spaarvarkens voor het rijk.

De VVD Ermelo zal dit aanhangig maken bij haar Tweede Kamerfractie en proberen hier wat aan te doen. Boetes zijn akkoord, maar ze moeten wel normaal blijven en in relatie staan tot de overtreding.

Hans de Haan
Fractievoorzitter VVD Ermelo

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl