Aangenaam: Henk van Bruggen

0 289

Henk van Bruggen

Henk van Bruggen

De nieuwe gemeenteraad kent verschillende nieuwe raadsleden. Op de website van de gemeente Ermelo stellen zij zich de komende tijd voor. VVD-raadslid Henk van Bruggen beet het spits af:

 

Wie bent u?

Mijn naam is Henk van Bruggen. Ik ben 59 jaar, geboren in Scherpenzeel. Ik ben ruim 40 jaar getrouwd met Rita. We hebben een dochter en een zoon en 6 kleinkinderen. Wij wonen al 20 jaar met veel plezier in Ermelo in het prachtige buitengebied van Horst. Hiervoor hebben we ongeveer 20 jaar in Hoevelaken gewoond.

Ik heb 15 jaar als ambtenaar sociale-/welzijnszaken gewerkt bij verschillende gemeenten en nu ruim 25 jaar ondernemer. Ik ben mede-eigenaar van De Zaak van Ermelo. In mijn ondernemerschap staan het re-integreren en opleiden van mensen met een (lange) afstand tot de arbeidsmarkt centraal.

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraad?

In Hoevelaken ben ik 6 jaar raadslid geweest. In mijn rol als voorzitter van de Bedrijvenkring Ermelo heb ik mij vooral hard gemaakt voor het verbeteren van de relatie tussen ondernemers en college. De relatie tussen ondernemers en gemeenteraad kan nog wel wat versteviging gebruiken.

Wat wilt u bereiken voor Ermelo de komende vier jaar?

Ik wil in de gemeenteraad het ondernemersgeluid wat prominenter laten klinken. Gemeente en ondernemers hebben elkaar hard nodig. Zonder economische ontwikkeling en groei staat alles stil.

We moeten meer oog hebben voor het behoud van jongeren in ons dorp. Dat betekent een gevarieerd opleidingsaanbod, bijpassende werkgelegenheid, betaalbare jongerenhuisvesting en een gezellig uitgaansleven.

Wat voor type raadslid bent u? Hoe zullen de inwoners van Ermelo u leren kennen?

Ik ben ondernemend en denk in kansen. Ik heb zowel ruime ambtelijke, bestuurlijke, politieke als ondernemerservaring. Dat maakt dat ik een goed oog heb voor het bijeen brengen van vaak uiteenlopende visies en belangen.

Lees hier een uitgebreid interview met Henk van Bruggen

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl