Liberale Herma verdient een groot compliment

0 73

De tribune in de Dialoog is vanavond goed gevuld. Het zijn fans van de zes, pardon nu zeven, politieke groeperingen in Ermelo. In een helder gestructureerd
debat uiten de lijsttrekkers hun standpunten en bevragen ze elkaar. In dat spel van korte statements in 1e en 2e termijn, vervolgens debat met interrupties en een laatste slotzin, valt Herma op door haar duidelijkheid, feitenkennis en scherpte. Ook in de rechtstreekse confrontatie met de lijsttrekker van Eén Ermelo blonk Herma uit in overtuigingskracht. Van zijn beschuldiging naar de Ermelose ritselcultuur kon hij geen enkel concreet voorbeeld noemen. In elk debat bleef Herma, goed gekleed en met stijl, de bal spelen.
Samen met de VVD kandidaten beleef ik het debat vanaf de voorste rij. Van meet af toont Herma zich kordaat maar toch vriendelijk. Altijd met respect naar de andere lijsttrekkers. En zo hoort dat ook in de politiek. Je kunt van mening verschillen, andere standpunten huldigen, maar blijf wel luisteren naar elkaar en kleineer elkaar vooral niet. Speel altijd de bal en niet op de mens. Zes lijsttrekkers hielden zich aan die gedragsregel.
Alleen Henri Luitjes van Eén Ermelo niet. “Gelul” riep hij vanmiddag in het lijsttrekkers debat voor enkele honderden scholieren van Groevenbeek. Hij kwalificeerde daarmee een statement van een ander. Vanavond kwam de kwalificatie “drie kleine kleuters” uit zijn mond, waarmee hij andere lijsttrekkers schoffeerde. Wie leert hem correcte omgangsvormen? Hij kan bij Herma in de leer!
Hans van Zeten
Bestuurlijk teamleider

Herma, lijsttrekker VVD Ermelo

 

7 lijstrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen

 

 

 

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Postadres:
Raadhuisplein 9, 3851NT Ermelo
E-mailadres: info@vvdermelo.nl